Pöydät

 
Työntekoon, ruoanlaittoon, opiskeluun – kaikkiin niihin tarvitaan hyvää ja lujaa pöytää. Erilaiseen toimintaan tarvitaan erilaisia pöytiä, ja niiden kaikkien on oltava laadukkaita ja sovittava sisustukseen. Millainen on paras vaihtoehto? Tähän kysymykseen ei luultavasti ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, ja pöytää valittaessa on ensisijaisesti mietittävä omia tarpeita ja pöydän käyttötarkoitusta. Kaupasta tai netistä ei kannata ostaa mitään suin päin, vaan pöydän mittoja ja materiaalia on mietittävä etukäteen. Sen jälkeen tulisi miettiä pöydän ulkonäköä, sillä nykyään pöytä ei ole vain käytännöllinen kaluste, vaan oikeasti valittuna myös näyttävä ja tyylikäs sisustusesine. Granimaxista löytyy pöytiä kaikkiin käyttötarkoituksiin.
 

 

 

 

 
 
Pöydät on jaettu lähinnä käyttötarkoituksen mukaan. Työskentelyyn tarvitaan pöytää, joka mahdollistaa tuotteliaan tunnelman luomisen ja johon mahtuvat kaikki työvälineet, paperit ja kirjat. Ruoanlaittoon ja ruokailuun tarkoitetut pöydät kestävät naarmuja, kylmää ja lämpöä. Siinä on myös oltava riittävästi tilaa elintarvikkeille ja leikkuulaudalle, paistinpannuille ja kattiloille. Kokatessa erilaisia nesteitä kaatuu väistämättä pöydälle, joten keittiön pöydän tulee olla helposti puhdistettava eikä se saisi imeä itseensä nestettä ja tahroja. Hyvä harrastus- ja opiskelupöytä puolestaan on sellainen, jossa on tarpeeksi laatikoita kaiken tarvittavan sijoittamiseen. Pöydän on oltava myös riittävän korkea, jotta sen ääressä on mukava istua, mutta se ei saa olla liian korkea, jottei istuminen olisi hankalaa. Pöydän käyttötarkoitus määrää myös pöydän rakenteen, materiaalin ja koon.

 

Pöydät ja niiden materiaalit


Suosituin vaihtoehto pöytämateriaaliksi on puu, tarkemmin sanottuna lastulevy. Niitä on yleensä tarjolla jokaisessa huonekaluliikkeessä ja niiden hinnat ovat edullisia. Laatu heijastuu kuitenkin usein myös hintaan. Lastulevypöytä ei todennäköisesti kestä kovin pitkään, vaan se alkaa heilua tai siitä irtoaa palasia. Toiseksi suosituimpia ovat metalli- ja/tai lasipöydät. Ne ovat hieman kalliimpia kuin puiset pöydät, mutta ne ovat myös kestävämpiä ja vahvempia. Metalli- ja lasipöydät naarmuuntuvat kuitenkin melko helposti, ja niiden ulkonäkö kärsii. Luonnonkivipöydät kasvattavat suosiotaan sisustussuunnittelijoiden keskuudessa. Ne ovat erittäin kestäviä, lujia ja kauniin näköisiä. Pöydissä käytetään pääasiassa graniittia, marmoria ja kvartsia, jotka antavat jokaiselle kodille ylellisen ja hienostuneen ilmeen. Toinen kiven etu on se, että koska kyseessä on luonnonmateriaali, kaikki kuviot ja pintakäsittelyt ovat ainutlaatuisia ja näyttäviä. Tällaisten pintojen puhdistaminen ei myöskään ole kovin vaikeaa – siihen tarvitaan vain puhdasta vettä ja mikrokuituliina. Joskus voimakkaampien tahrojen poistamiseen voidaan käyttää erityistä pH-neutraalia puhdistusainetta, joka on tarkoitettu luonnonkiven puhdistamiseen. Tällä tavalla viimeistellyt pöytätasot säilyvät kauniina vuosikymmeniä, ellei jopa vuosisatoja. Kyseessä on siis erittäin kannattava sijoitus, sillä kivipöytää ei tarvitse vaihtaa, vaikka sitä käytettäisiin kuinka paljon tahansa. 
 

Osta laadukkaat pöydät Granimaxista!


Granimax valmistaa mittatilaustyönä keittiön ja kylpyhuoneen tasoja, takan osia, ikkunalautoja, porrasaskelmia, pöytiä ja paljon muuta. Materiaalivalikoimaan kuuluu luja graniitti, ylellinen marmori ja kaunis kvartsi. Tarjoamme kokonaisvaltaisen ratkaisun mittauksesta asennukseen. Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin rohkeasti yhteyttä, ja löydämme yhdessä parhaan ratkaisun juuri sinun kotiisi. Voit tutustua tekemiimme töihin täällä: https://www.granimax.fi/galleria/ ja halutessasi voit jättää hintatarjouspyynnön kotoa poistumatta kätevän verkkolomakkeemme kautta: https://www.granimax.fi/hintalaskuri/. Luomme yhdessä ylellisen ja näyttävän kodin, joka herättää positiivisia tunteita.